Авторът е журналист, близък до Меган и Хари, но той отрича да е писал

...
Авторът е журналист, близък до Меган и Хари, но той отрича да е писал
Коментари Харесай

Спряха книга, която разкрива кои в Бъкингамския дворец се чудят колко тъмен може да е Арчи

Авторът е журналист, близък до Меган и Хари, но той отхвърля да е писал имената
 Втори член на английското кралско семейство е упрекнат в расизъм в нова книга, пусната за продажби по целия свят тази седмица. Автор на Endgame e английският публицист Омид Скоуби, който е прочут с околните си връзки с принц Хари и брачната половинка му Меган.

Двамата първи заговориха през 2021 година, че са се сблъскали с расизъм, до момента в който живееха в Обединеното кралство. В изявление за известната американска водеща Опра Уинфри Хари и Меган описаха, че член на кралското семейство е изразил “загриженост ” какъв брой тъмна може да бъде кожата на бъдещия им наследник Арчи, откакто майка му е мулатка. Тогава те отхвърлиха да разкрият неговата идентичност, макар че изказванията им хвърлиха голямо леке върху репутацията на английската корона.

В книгата си Скоуби връща лентата още веднъж към този миг от живота на Меган и Хари, потвърждавайки, че двама души са забъркани в расисткия диалог. Журналистът споделя, че знае кои са те, само че няма да разкрие самоличността им по правни аргументи. В нидерландската версия на Endgame обаче те са посочени, което провокира светкавичното ѝ прекъсване от продажба. Самият създател изрази удивление по какъв начин това се е случило, защото в нито един миг от процеса по основаване на книгата си той не е писал имената им. Което от своя страна пък породи подозрения дали той е единственият създател на литературната творба, хвърляща нова порция скандални изказвания за кралската фамилия.

Омид Скоуби отхвърля да е разчитал на информация от Меган или Хари за написването ѝ, както се оказа, че е правил при основаването на първата си книга “В търсене на независимост ” преди 3 година, обясняваща за какво двамата емигрират в Съединени американски щати. По думите му неговите източници за протичащото се в английското кралско семейство са доста повече с изключение на близки на херцога и херцогинята на Съсекс.

В новата книга създателят разкрива, че след изявлението пред Опра последвала замяна на писма сред английския крал Чарлз III и брачната половинка на по-малкия му наследник за изясняване на случая с расистките мнения. Въпреки че двамата останали на разнообразни позиции, въпреки всичко Меган и Хари решили да загърбят тази тематика поради медийния скандал, който провокира. Скоуби обаче счита, че тя е доста основна част от картината за протичащото се в кралското семейство, което съгласно него се движи от остарели хрумвания за раса, класа и пари. Затова и младежите все по-малко симпатизирали на монархията.

Скоуби разказва крал Чарлз III като неизвестен и капризен монарх, който държи даже връзките на обувките му да се гладят. Също по този начин претендирал някой да му изстисква тъкмо несъмнено количество паста за зъби преди сън и да носи първокласно спално долни дрехи по време на пътешестване. Монархът е показан още като безмилостен татко, който спрял финансирането на Хари и Меган и по тази причина на тях им се наложило да сключат търговски покупко-продажби за книги, филми и подкасти, с цел да могат да се устоят в Съединени американски щати. Когато тяхната история се появила по “Нетфликс ”, кралят нарекъл по-малкия си наследник “този простак ”

След това не се поколебал да му отнеме къщата в Уиндзор, макар че Хари споделил, че тя му е нужна от съображения за сигурност, в случай че желае да води двете си деца в Англия, с цел да поддържат връзка с дядо си.

Престолонаследникът принц Уилям пък е показан като жаден за власт и влизащ елементарно в дворцовите интриги, с цел да се утвърди като водеща фигура в кралското семейство след гибелта на баба си Елизабет II. Твърди се, че тъкмо той е въздействал на кралицата да лиши от военни почести и да принуди по-малкия си наследник принц Андрю да се отдръпна от кралски отговорности, откакто името му бе забъркано в сексскандал с малолетна. Когато Елизабет II е на смъртно легло в Шотландия, Уилям наема частен аероплан в Лондон, с цел да се елементарни с нея. Кани на борда му чичовците си, само че не и брат си Хари. Затова той потегля с постоянен полет, само че не съумява да я свари жива.

Според Скоуби разривът сред братята е толкоз сериозен, че надали в миналото ще си простят и още веднъж ще бъдат близки. Освен това Хари не считал да се връща във Англия. Харесвал живота си в Съединени американски щати, съумял да го отдалечи и избави от демоните, които го преследвали още от детството му поради скандалния бракоразвод на родителите му и ранната гибел на майка му принцеса Даяна. Хари се подложил на разнообразни лечения, доста спорт и даже ледени бани, с цел да възвърне психологичното си здраве

Съпругата на Уилям – Кейт, която по принцип се радва на огромно утвърждение в социологическите изследвания, също е показана в много неприятна светлина в книгата. Твърди се, че тя в действителност не била толкоз всеотдайна при осъществяване на кралските си отговорности, колкото дворецът се опитвал да я показа. Подбирала уговорките си, тъй като желала да има повече време за трите си деца. Но Елизабет II я харесвала, тъй като подлежала на образование за разлика от нейната упорита свекърва – починалата Даяна. Скоуби твърди, че бъдещата кралица “винаги се движи под радара ”, тъй като не “предизвиква системата с обществена опозиция и надути искания ”. Прякорът ѝ в двореца бил Кейти Навитачката.

Имената им каза в ефир водещият Пиърс Морган

Известният английски водещ Пиърс Морган разкри кои са двамата членове на кралското семейство, посочени в нидерландското издание на Endgame като загрижени за цвета на кожата на първородното дете на Хари и Меган - Арчи. Въпреки че имената им се тиражираха в обществените мрежи от хора, които въпреки всичко са съумели да видят книгата в Нидерландия, никоя медия не си позволяваше да ги назове.

В телевизионното си шоу “Пиърс Морган без цензура ” обаче водещият ги разпознава като крал Чарлз III и брачната половинка на престолонаследника Уилям – Кейт Мидълтън. “Ще ви кажа имената на двамата висши членове на кралското семейство, тъй като, почтено казано, в случай че разхождащи се в книжарница нидерландци могат да вземат тази книга и да ги видят, вие, хората тук, които в действителност заплащат за английското кралско семейство, също имате право да знаете ”, сподели Морган. Според него единствено тогава можело в действителност да се организира открит спор по хвърляните обвинявания в расизъм, в които самият той не вярвал.

Морган е прочут критик на шумната разлъка на Хари и Меган с кралското семейство, само че кралски репортери разясниха, че този път той е позволил неточност, разкривайки въпросните противоречиви изказвания в книга като Endgame. Те считат, че стореното от него единствено ще ускори интереса към въпросното четиво, което по принцип трябвало да бъде подминато с безмълвие поради тенденциозни и непроверени изказвания в него.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР